My 4 års koll

igår var vi ju till bvc på 4 års koll. Jag var mest orolig för längd och vikt men hon är liten , ja, men följer sin egna kurva iaf så det var lugnt. Prick 100cm lång och 15,5kg. :-) 
 
Hon skulle trä pärlor på ett snöre , rita gubbe och kors , gå balansgång , hoppa , osv och klarade allt galant . Hon tyckte även talet var bra och att hon lät som de flesta fyraåringarna gör. Skönt! 
Hörseln var även den super bra 
sist av allt - kolla synen - trodde ungen skojade först men nej , "det är bara suddigt" jo hon är nästan blind på höger ögat! Vänster öga var helt OK men de andra var verkligen jätte dåligt. Jag fick ju nästan en chock , men samtidigt förklarar de en hel del som tex hennes extrema trötthet och klumpighet. Hur många gånger har inte barnet liksom sprungit in i grejer , snubblar omkull osv? Jag har bara trott att hon är klumpig för att hon haft för bråttom, men nä, stackarn har ju typ bara ett öga..... Lilla skruttan 💓
 
Storasyster har ju också sämre syn på ett öga men hon låg ju mer på gränsen bara, troligtvis kommer hon behöva glasögon i skolan när hoN läser/skriver osv. Men lillasyster lär behöva sina på hela tiden. Vi skulle snabbt få en remiss till Sthlm för hon tyckte de var bråttom.... 
Kanske får man en lugnare unge med glasögon på, att gå runt och inte se ordentligt kunde förstöra mycket för att man blir så trött. Humör, koncentration osv. Att hon kan bli arg för att hon inte kan sätta ord på vad som egentligen är tokigt. 
 
Ja jätte konstigt då jag själv har bra syn tycker jag men båda mina barn får problem. De var dock vanligt de också då de ändå ligger i våran släkt. Två av mina bröder , gammel-mormor och en morbror som också var nästan "blind" på ett öga som liten. 
Jaja , nu är det bara se till att hon får den hjälp hon behöver så blir nog allt bra till slut 😊
 
0 kommentarer