Gäststugan

I lördags kom Sanna och hennes pöjk hit, massa lek om dagarna blir det, och snacka skit i massor. Igår kväll var vi även och fiskade. Så mysigt...! Vi får se hur länge de vill vara kvar , de får dom bestämma själva 😊💓 De verkar iaf trivas bra här ute och i stugan så de är ju jätte roligt. 
 
Mois spenderar såklart dagarna i skolan, vill även gå på fritids så de började hon med igår. Gick jättebra. Både igår och idag har de gympa också. Ja hon verkar trivas bra , helt klart, men ibland känner man lite att "hon växer för fort." Att man sätter ihop 6 åringar med barn upp till 12 års ålder har helt klart både sina för och NACKDELAR!
Ja de gäller nog att spärra upp både ögon och öron lite extra nu för att ha koll.... Barn ska ju få vara barn så länge de går. 
 
Nåja.... idag till lunch ska vi grilla abborrarna vi drog upp igår , sen blir de en tur till Norrtälje. Handla lite och hämta Sannas plutt som varit hos sin far en natt. 
 
0 kommentarer

INTE Ok!

Igår eftermiddag/kväll var vi på Ivarsudde , Alla barn och föräldrar , grillat till middag. Vi hade med oss burgare....
 
De spelade brännboll, och badade i massor, kändes inte alls tryggt att barn som Moa tex som precis lärt sig simma , ligger i vattnet utan att någon vuxen ens har koll. 
Nä herregud , badar barn så ska väl de vara under uppsikt? De kunde iaf om inget annat se till att alla istället badar med flytväst eller annat hjälpmedel om de inte kan ha koll på alla ungar samtidigt......
 
Inte nog med att barn badade så var de ju även vissa som paddlade kanot precis där också, Mois som låg i och simmade (på tok för långt ut dessutom!!) var nära att få en kanot i skallen. Alltså nej. Det var verkligen inte OK!! Hade jah vetat de tidigare hade hon fan aldrig ens fått varit där överhuvudtaget - iaf inte utan mig!
 
Barnet fick även höra detta hemma , hur farligt de faktiskt kan vara med vatten. Då berättar hon att dagen före då de badade så var bara fröken där en plutte stund för att sen gå iväg, var eller varför vet hon inte. Alltså VA!!??  
I poolen är hon jätte försiktig , håller sig gärna till kanten trots att vi där har stenkoll - jämt ! Sen här ute i havet sticker ungen iväg utåt , säkert för att de äldre barnen var längre ut och Mois tänkte väl sig kanske inte sig för. Men ja, nej. Fy, jag är glad att ingen olycka skett för nått barn i vattnet under dessa dagar. Puuuhh.... 
 
Nåja, bortsett från detta så har ju iaf barnet varit överlycklig och haft super skoj. Det är så himla skönt att hon redan första dagen fick massa kompisar, hon hänger väl mest med en tjej som är lika gammal , och sen två andra som är ett år äldre. Även en annan tjej som går i 6:an. Ja lilla pluttan min , hon växer ännu fortare nu..... Mamma hinner inte me längre . 💓
 
Idag är hon ledig , kändes ingen mening med att köra tillbaka henne dit i regn för att vara där i typ en timme , sen ska alla barn tillbaka till skolan för att äta och sen slutar de. Nä vet inte vad vi gör istället , i detta tråkväder , kanske blir en tur till Norrtälje .
Hade behövt handla lite.
Men vi får se.... 
 
Vi skulle ta sovmorgon idag men My kom och väckte mig strax före 6 , jo man tackar jag, haha de andra sover som grisar här i huset. Jaja. Jag får nog sova i mitt nästa liv kanske , haha. ;-) Nu mer kaaaaaaafffeeeeeee!! 👌🏼☕️☕️
0 kommentarer

Skolan

Första skoldagen igår för Moa , de gick jättebra. Och kompisar hade hon hittat. :-) Hon var jätte glad och taggad i morse igen,
idag blir de dessutom en LÅNG dag för henne. Alla barn har nämligen åkt till Ivarsudde , där ska de köra 5-kamper, brännboll/fotboll, leka osv så hon ska inte hämtas förrän kl 18 ikväll! De äldre barnen ska tälta kvar så i morgon bitti ska hon köras tillbaka dit igen för ännu mer lek. De kommer tillbaka till skolan först till lunch på fredagen och får då sluta för dagen så då blir de istället en kort dag efter två långa dagar. 
Ja smart av dom att köra några såna här dagar så barnen får lära känna varandra med massa lek , och kanske bad i havet! :-) Hoppas dom får tur med vädret och att de blir roligt! 
 
 
Jag och lillan har kört Frank till läkaren , sen blev de lunch hemma och plask i poolen för My. Sen spelade vi lite boll, men nu är hon uppe på rummet och leker, och själv slöar jag bara på soffan en stund....
Är inte alls pigg idag så de suger en aning.... 
0 kommentarer