Skriva av sig.

Jaha, en vecka kvar tills förskolan börjar. Mois är först ut på tisdagen,
lillasyster skolas in så fort Mois är klar. Storbarnet som förstår allt ser verkligen fram emot att börja.... Det är bra! Jag hoppas att båda två kommer att trivas och att de rullar på bra med att skola in dom... Måste märka kläder och skor med klisterlappar jag beställt. Mysan saknar ett regnställ men de är på väg hem .... Borde kolla efter vantar också, och kanske ett fodrat regnställ istället åt henne. My fryser lätt... Mois är tvärtom och svettas istället lätt. Haha ja jo.... Det är ju en djungel bland alla barnkläder och man vill ju att allt ska finnas på plats där så de inte behöver frysa när det är ute. Får gå igenom allt ännu en gång och se vad de kan ha och inte ha.... 
 
Nästa helg är de även första besöket på knatteskutt för Mois, fick precis mejl om att de behöver inneskor. Så de är nått jag måste köpa också, och rätta kläder att "träna" i. Men nå shorts och tröja borde hon redan ha i garderoben. Hon längtar verkligen!! Tror de blir perfekt med en aktivitet i veckan för henne. 
 
Hm ja, en hel del som väntar. Även 5 inbokade besök till talkliniken. Känner stress över att bara tänka på allt. Hon skickar ut tider när barnet är på dagis trots att jag sa att de inte funkar förrän efter 15 om vardagarna. Snurrigt värre, less blir man när allt man säger verkar gå in i ena örat och ut genom de andra. Haha..... Folk verkar ha väldigt svårt att förstå att man är ensam med två barn och inte kan vara på flera ställen samtidigt. Det är verkligen så, likaså att syskon inte får följa med dit eller hit, Nähä? Men om man är ensam och det inte går att lösa med barnvakt så vafan ska man då göra liksom...? Jag kan väl inte vara den enda som är ensam med flera barn, men oftast låter de så på de flesta... Som om de vore enklast i världen att skaffa barnvakt. Jo om man åker ett antal mil så visst, men just i Norrtälje har jag bara mamma eller lillebror och om de är borta eller jobbar samtidigt så är de ju ändå tvär kört. Jag är den där som drar med mig syskonet ändå och de får glo och säga vad de vill, haha. Hittills har de faktiskt funkat rätt bra ändå... Inte för att de uppskattas så värst men vad ska de göra liksom!? 
 
Mm och nu blir förhoppningsvis Sakita såld också, har just nu två familjer som vill komma och träffa henne så de är bara hålla tummarna. Idag har mormorn med sig Smulan till jobbet, så idag är de bara 2 valpar hemma, och så Roxy och Nemo då förstås :-) Jag ska göra en mysig koja åt dom att ha i vardagsrummet, så tänkt att jag ska hinna måla den senare idag.... I huvudet ser de fint och mysigt ut men sen om de blir de i verkligheten också, återstår ju att se.... ;-)
 
Ja nu har jag skrivit av mig. 
Ett snurrigt inlägg som man egentligen borde radera men äsch, 
nu väntas de frukost här och sen vill mina barn idag att jag ska fixa i ordning en hinderbana. Ja vi får se hur de går med det.......... 
 
0 kommentarer

Helgen..

Blev ju en toppen helg med att spendera hela lördagen hos bror med kussen, även mor, farsan, Sally och Ante gjorde oss sällskap också. 
Ungarna lekte på bra, både ute och inne, full fart var de och de här med att tävla i deras hinderbana var ju roligast. Har lovat barnen att vi också ska fixa ihop en liten hinderbana här hemma, men först måste jag klura ut hur den ska se ut och så får de bli en dag när de inte regnar :) 
De blev gott grillat till middag och sen under speedwayen blev de en smarrig räk/kräftsmörgås också. ;-) 
 
Efter en kall natt i stugan där ;P och upp klockan 6 var de bara invänta klockan så vi kunde börja dra till Grönan igår/söndagen. De var fullt med folk men till slut hittade vi äntligen en parkering och kunde låta barnen få gå loss bland karusellerna , dom var så glada.. 
Blev inte så många bilder i just karusellerna för man åkte ju förstås med barnen. Mois får åka själv medan My och Max behövde vuxet sällskap .. 
Mois som åkte alla karuseller redan förra året var i år lite räddare, lilla fritt-fall blev aldrig av och så åkte jag med henne i nyckelpigan och oj så hon skrek, haha, hon var så inställd på att den skulle gå två varv men hon fick visst stå ut i tre varv, haha. Hennes favorit i år blev tekopparna. Mysan gillade bilarna och att åka häst, men favoriten verkade vara elefanterna. Högt upp skulle hon vara också. Flyga!! 
Sen åkte vi alla tuff tuff-tåget några gånger också så de blev väl också en liten favorit. Ja hur som helst var de glada och nöjda , Mois höjdpunkt för dagen var väl att hon vann en stor isbjörn , så mormorn lät My och Max fiska en påse så de också fick sig en vinst. Söta gosedjur som skulle göra barnen sällskap i sängen inatt, hehe 
 
BILDBOMB!!!
Mysan och sina hästar, ja kanske hon blir en hästtjej en vacker dag :-)
Dom här bilarna var roliga också tyckte småttingarna.... 
 
Snurr snurr i tekopparna, mormorn åkte med tjejerna...
Träffa på en stor Björn, Max vågade fram och My hoppa upp i min famn. Haha hon vågade inte ens gå förbi... 
Glad liten kille som precis fiskat.... 
Mois stora lycka - stora isbjörnen!!
Här ett försök att få med alla 3 med sina vinster innan vi lämnade grönan... 
De gick sådär... Inte lätt att få alla att kika in i kameran samtidigt inte.... 
My var trött i benen och fick hjälp av morbror att komma till bilen.... 
 
Mmm, det var den helgen det. Tur med vädret hade vi också! De får vi göra om nästa sommar igen.. :-) 
 
Nu ska jag fixa frukost här, och sen får vi se vad vi hittar på i regnet idag.... Konstigt de känns att bara ha 3 valpar i hemmet, lilla Skrållan har ju nu flyttat.... Men de är full fart på de andra 3 och varit i över en timme här nu. Bus bus. 
0 kommentarer

Sol, bad och 5 års koll.

Har inte uppdaterat på nån dag nu igen, men de har väl mest varit lugnt. Man städar och fixar, pysslar med barnen och gosar/leker med valparna typ... Haha, ja jo. 
Men igår då, då var de äntligen sol och värme! Både barn och valpar fick plaska i poolen, de blev massa lek ute och GO fika... Mer lek, och så gott grillat till middag! Underbart. 
 
 
Idag då? Bortsett från veterinär besöket så hade även Mois sin 5 års kontroll på BVC, vilket betyder att hon nu är utskriven därifrån... Mäta, väga, kolla syn, snacka igenom saker och ting inför skolstart nästa år, och så sprutan då... Hon växer som hon ska, har blivit lång tydligen så är snart ikapp de jämnåriga efter att alltid ha legat lite under.... 
Synen var bättre än förut, men fortfarande lite sämre på just de vänstra ögat så remiss igen till Stockholm för att kolla det. Tycker de är lite larvigt, synen har ju inte utvecklas helt än, och har de dessutom blivit bättre på ett år så varför då skicka ännu en remiss? 
Hon verkar älska att skicka oss vidare hit och dit för minsta lilla (haha) 
Men men, bara gilla läget så.... Får se vad de i Sthlm sen säger, om de blir nå träningar eller glasögon en tid...
Ja och sprutan som Mois oroat sig lite över gick hur bra som helst, hon sa "aj" när de precis stack till men sen var ju de över , så hon var jätte duktig =) 
 
 
Och igår var jag framme med kökssaxen och klippte både mig själv och Mois. Hon är super nöjd över att de inte längre är så varmt i nacken, och så tycker hon om att ha utsläppt numera... De är jätte fint.....😍 Är så van annars att alltid se henne i tofs eller flätor. Stora tjejen min 💓
0 kommentarer