Efter en heldag...

Efter en heldag i Norrtälje (BVC, bus hos mormor & shopping) blev det lasagne till middag och sen ett bad för tjejerna, hann me lite bus och gos också innan sängen. 
Mysan somnade runt 19 och storbarnet är också i säng nu, somnar väl om 1 minut eller två. Jättetrött. Hon har hjälpt mig att städa nu här under ca en timme. 
Plockat lite, torkat av, dammsugit och skurat golven... Luktar nu fräscht i hela hemmet igen 👌 
Har en hel del mer att ta itu me men det får vänta till i morgon.... Då ska jag försöka få till en riktig städdag men har även lovat tjejerna detta ; 
När vi kom hem var vi upp och små snacka lite med Frank, och han hade typ en sjö uppe på sin tomt så Moa var snabb med att springa ner och byta om till gummistövlar hon också... Sen hoppade dom båda två som små galningar och var till slut dyngsura ;-) Lovade då att vi skulle ut och hoppa mer i morgon igen... Fast då med regnkläderna på såklart ;-)  
0 kommentarer

4 års kontroll

Mois fyra års kontroll på BVC gick väl bra, hon klarade alla dessa "tester" som gjordes.. Tex rita en gubbe, trä på pärlor och räkna m.m små grejer. :-) 

Hörseln gick jättebra till en början, sen rätt som de var så tappade hon lusten för att fortsätta och koncentrerade sig inte alls, samma sak med synen.. Där såg hon tydligen lite sämre på vänster öga, men att vi (jag och BVC sköterskan) tyckte att hon inte riktigt gick in för de ordentligt där heller, tror de blev lite väl mycket olika saker och tester som skulle göras idag så hon tvär ledsnade och tjatade om att få gå hem och äta lunch istället, haha. 
Tror inte hon varken hör eller ser dåligt men för att de skall vara helt säkra så ska både syn och hörsel göras om, i slutet på maj fick vi en ny tid....

Och DÅ i slutet av maj när vi ska tillbaka så ska dessutom vågen visa att de går uppåt för annars skickar hon en remiss till läkaren för en undersökning. Känns ju heeeelt galet!! Moa äter hela tiden i stort sett, och bra stora portioner men hon har inte gått upp ett dugg på ett helt år (!!) så nu ska jag försöka tillsätta extra med smör, grädde osv i hennes mat... Och kakor och bullar ska hon få äta hur mycket hon vill av till nästa besök...! 
Jäkla skit våg (haha) 

Men aja... Är väl bara att köra på och invänta nästa besök nu och hoppas på det bästa då!! 

Hur som helst - Moa själv är överlycklig över att hon nu är 101 lång och får åka alla barn karuseller på Gröna Lund i sommar!!! 👍😃
0 kommentarer

Tisdag

Tisdag idag ja, här sov vi till strax före åtta tiden. Skönt! Är inne på min andra kopp kaffe, ska sen göra mig själv och tjejerna redo för en sväng till Norrtälje. Moa har idag sin 4 års kontroll på BVC, de ska göras en massa olika tester tydligen... Bland annat kolla syn och hörsel. Men det är ju bra att tidigt kolla upp sånt. 
Pga att storasyster idag behöver ha de tyst och lugnt runt omkring sig när allt ska göras så får vi lämna lillan hos mormor under tiden :-) 

Behöver handla lite smått därefter också, men sen far vi väl hemåt igen.. Återstår att se. Försöker sega här nu på morgonen för att Inte stressa ihjäl mig, blir alltid stressig och kommer i mycket god tid när vi ska på nått, haha... Försöker få bort det men hatar att bli sen, men 5 minuter tidig räcker ju liksom.. Idag får jag skämmas lite extra också då jag förra gången mitt i Mysans hjärnskakning i förra veckan missade Moas tid. Tur nog har vi en förstående "tant" där som vi gillar mycket allihopa, haha, så under dessa fyra år med både Moa och My hos henne har hon nog lärt sig lite hur vimsig jag är mellan varven :) Oops! 

Jaja, leta fram lite kläder åt oss nu ... Mysan började morgonen med att skita ner sig, hon som varit lugn med magen sen i torsdags. Fattar ingenting. Kanske hon har fler kindtänder på g? att det beror på det? Hur pigg och glad annars bortsett från allt bajs, verkligen mycket bajs!!! Hon blir tokig när jag försöker kolla i munnen så är typ omöjligt att räkna hennes tänder.. De här med att borsta tänderna blir också med "våld" varje gång numera, hon hatar det.. Om hon nu inte får borsta själv vill säga. Haha. Så liten men med en SÅ stark och bestämd vilja...! :-)
Och vad är detta??? Ett litet täcke med snö... Fyfan säger jag bara!! Ge oss våren tillbaka nu !! 

0 kommentarer