Lördag morgon..

Fy bubblan så trött jag är, hann väl sova typ en timme igår bara innan man vaknade av Mois igen som spydde ner hela sängen, det var som världens fontän. Överallt, över hela sängen, försökte samla allt på ett utav täckena då vi inte hade någon hink på övervåningen. Mysigt värre. Eller inte... Jag tycker det är lite läskigt att hon får såna hostattacker så hon kräks :( Hon fick ta ett bad, jag slängde ur alla sängkläder och gjorde istället sängen här nere i ordning, bullrade upp med kuddar åt henne så hostan skulle lugna sig. Verkade funka, så vi sov sen till strax före sju tiden i morse... Borde vara piggare tycker jag men är helt slut ändå, är väl kanske för att man själv är dunder förkyld också.
 
Jaja.. Moa vaknade med 39 i feber igen, fick alvedon och sitter nu och ritar med Vanessa. Jag är barnvakt åt henne hela dagen också, så idag blir det full fart.. Eller nä, det blir lugna aktiviteter. Rita, pyssla, spela lite spel kanske.. Ja får se hur mycket vi orkar helt enkelt... 
0 kommentarer

Fredagen

Igår kväll vaknade först Mysan och var uppe nästan en timme, när jag väl lyckades få henne att sova igen och själv skulle lägga mig vaknade istället storbarnet av sin hostattack och fick fram ett "jag mår inte bra..." nä, hon var jätte varm och en temp på 39, stackarn. Vi glodde tv, hon fick alvedon och vi somnade någon gång efter tolv inatt, för att sen sparka igång dagen klockan 5 i morse... 
Ja, det har med andra ord varit en LÅNG dag!!
 
Moa har dock mest legat dålig på soffan, varit febrig hela dagen. Hostar och snorar. :( My är inte bra än hon heller men så mycket piggare, och skönt nog gladare! Jag har försökt fått roat henne idag så mycket jag orkat.. Och hållit henne borta från storasyster (hon är gärna där och klappar på henne och vill väcka henne annars) Hon har bland annat plaskat i baljan, hjälpt mig i köket med middagen och sen jagat sitt radiostyrda bi jag kört omkring me, det tycker hon är kul! 
Jag ansträngde mig och gjorde lyxfika åt ungarna också, men ingen utav dom åt.... Haha 
Stora sjuklingen fick alvedon igen innan middagen och lyckades få i sig en rejäl portion - hennes favoriträtt - korvstroganoff med ris :) 
Liten sover sen halv sju, och Moa somnade nyss. Jag ska också släcka ner nu (äntligen!) och jag hoppas storbarnet får vara feberfri i morgon.. 
0 kommentarer

Torsdag....

Långdragen jäkla förkylning verkar de vara som hittat hit i alla fall, My är fortfarande inte bra och har varit krasslig hela veckan... Nu är även jag och storbarnet smittade. Näsan rinner och halsen värker. Underbart! Jag försöker i alla fall få lite gjort här hemma idag, men det är typ omöjligt när My fortsätter vara på sitt härliga humör. Och sova? Nej, det ska hon tydligen inte göra idag heller.
Däremot tog jag precis ner napp, hennes favorit gose och hennes täcke till soffan och nu har hon självmant lagt sig på soffan framför tvn.... Jag är typ i chock, haha. Jag tror dock inte att hon kommer somna där, men att hon bara är stilla i några minuter är ju skönt bara det. Jag sitter och tar mig en kopp kaffe nu, Moa tjatar redan om middag så jag tänkte göra i ordning en tallrik frukt åt tjejerna. Lite tidigt att äta redan nu.... Storbarnet har beställt kött med potatisgratäng till middag, satt det får det bli. Låter gott. =)

Annars blir det bara av att ta det fortsatt lugnt idag, och ikväll lär ungarna (i alla fall den lilla) somna tidigt igen. Ayah, nu är snart tvättmaskinen klar så ska hänga tvätt och dra igång ännu en maskin... Verkligen på tiden att försöka få tvättkorgen tom... Den började svämma över för länge sedan....
0 kommentarer