Åh så skönt....

Det verkade "bara" vara någon slags matförgiftning för tjejerna har mått bra hela dagen idag, visserligen har Moa bara sovit mest hela dagen typ (inte så konstigt efter natten som var) men runt 16 vaknade hon till och var både "frisk och jätte hungrig", åt en rätt så bra portion. Sakta men säkert. Och var så glad när hon fick behålla allt i lilla magen. =) 
 
Så, storbarnet har alltså sovit bort mest hela dagen MEN lillasyster som sparkade igång dagen vid 4 inatt/i morse har istället varit övertrött precis hela dagen, haha, hur busig som helst. Och världens solstråle!! Jag lyckades ju få henne att sova en sväng, typ 30-40 minuter men det var allt på heeeeela dagen fram till 19:30 här ikväll. Tok unge min :P 
Eftersom att jag var/är så trött själv efter natten så försökte jag lägga henne ett par gånger utan resultat. Så i trappan upp "nu får du gå och sova en stund med nallen" och My försöker slingra sig loss från min famn och "nej neeej" jag "jo jo" My igen "nej neeeeej" och inte förrän DÅ slog de mig att hon nu tydligen lärt sig säga Nej, hahah!. Tidigare har hon bara skakat på huvudet, och nickar fortfarande för "ja" om man tex frågar om maten är god. 
 
Detta har hon också roat sig länge med idag: 
Försöka att på egen hand få på sig mina stövlar, en stövel går jättebra men att sen försöka balansera och lyckas trixa i den andra foten i den andra stöveln samtidigt var inte det lättaste. För att inte nämna hur svårt det var att försöka ta sig fram i dom (haha) Hon ramlade, blev förbannad och suckade, men bara fortsatte... Gav inte upp i första taget inte..!  Såg så roligt ut när hon kämpa och kämpade :-)
 
Men men, nu måste jag släcka ner, Mois har nyss somnat så nu hoppas vi på en lugn natt också, och en rejäl jäkla sovmorgon hade jag behövt..... Får se hur det blir med det ;)
0 kommentarer

En helvetesnatt.

Med få timmars sömn, och desto mer spya och tvätt. Tvättmaskinen har gått sen inatt och går än... Det är allt från sängkläder, filtar i soffan till handdukar - Är man ändå igång liksom, så är det bara köra på. Jag försöker hålla mig sysselsatt hela tiden så jag inte ska somna här sittandes. Skrubbar här och där, kokar lillans nappflaskor, rengjort kylskåpet och ska strax dra ett varv med dammsugaren och skura golven också. Alla vidriga baciller ska väck lika fort igen...!!

Jag trodde magsjuka hade hittat hit, men det verkar snarare som att tjejerna fått i sig nå dåligt.. :( Jag kan bara inte förstå vad det ska kunna vara.... Värst har det varit för Mois som vaknade redan tolv inatt, hon har knappt fått sova nått efter det för att hon varit så dålig, stackaren.... Lillan vaknade ju också igår kväll och verkade ha ont i magen, mycket riktigt, hon vaknade vid 4 i morse så då var det bara riva ur sängkläder och tvätta barn igen. Hon däremot blev pigg efter det och har levt apa sen 4 i morse till 11, haha..

Skulle precis skriva att det med andra ord är väldigt skönt att hon sover nu, men - Nu hör jag att hon är vaken igen.. Så jag får väl försöka roa henne uppe en sväng bland leksakerna så storasyster får sova ifred..

 
0 kommentarer

Fredagsmys

Har varit en rätt så lugn dag här hos oss idag, efter ett par fartfyllda dagar har det faktiskt känts skönt.. :) 
I förmiddags när lillan tog sig en vila gav jag mig ut med storbarnet, har tagit bort stödhjulen på hennes cykel så nu ska vi öva in balansen. Lär få springa runt som en dåre med henne hela sommaren kanske men sen jäklar lär det sitta! :-) 
Vi har sen mest ritat och lekt uppe på rummen, jag blev bjuden på både tårtkalas och lunch utav tjejerna så då bjöd jag tillbaka sen på glass och chokladsås till fredagsfikat. ;) Det var såklart uppskattat :-) My kladdade så pass så efteråt fick dom leka i duschen/badet, efter en timme såg de ut som två russin och det var dags att tvinga upp dom.. Så kul det kan vara med vatten liksom :-)
Middag på det, korvstroganoff och sen fredagsmys med popcorn framför Pippi .. Tjejerna var dock inte särskilt pigga, Moa fick springa på toa några gånger och klagade över magvärk. Liten kom upp senare också, verkar också lite hängig med magvärk.
Men de somnade på soffan, och sover nu vidare här bredvid mig. 
Trångt men mysigt. 
Fast egentligen inte så trångt för min egen del då My lag sig tätt intill storasyster och somnade om.. Så sött.....
Hoppas de inte är på väg att bli sjuka bara, håller tummarna för pigga tjejer i morgon! 
0 kommentarer