Förlossningsberättelse

Tiden går fort, idag blir lillasyster två veckor redan och nu när båda tjejerna sover passar jag på att slänga ihop en förlossningsberättelse.

Söndagen den 11 augusti,
tidig morgon, ca 04:30 vaknade jag och hade molande värk i mage och rygg. Tog mig en varm dusch på ca en halvtimme och lag mig istället nere på soffan. Lyckades somna till men ca 05:30 vaknar jag igen och vattnet går, det är dessutom missfärgat så jag börjar med att väcka min mamma och därefter ringde jag in till förlossningen. Hon i telefonen sa att vi var tvugna att komma in för en koll men eftersom att jag inte hade några värkar (bara molande värk som fortsatte sitta i) kunde vi ta det lugnt - typ ta en dusch och packa väskorna osv.

Riktigt så blev det dock inte.. Robban som skulle passa storasyster var snabb på att komma hit och vi satt oss istället i bilen och åkte in så vi kunde ta det lugnt på vägarna, väl i bilen håller jag lite extra koll på klockan och tyckte att det var väldigt konstigt att det bara var några minuter mellan värkarna (just där och då fattade jag inte ens själv att det var riktiga värkar) men när jag nämnt detta för min mor blev det plattan i mattan (haha!!) och vi befann oss på sjukhuset ca 07:30 (? enligt förlossningsjournalen jag har framför mig iallafall).

Då var det CTG som gällde i en halvtimme, jag kände mig helt slut redan då och tydligen såg jag halvt död ut också. Den där halvtimmen kändes lång, värsta värken satt sig i ryggen så det var ingen hit att behöva ligga stilla där. När BM kom tillbaka började hon prata om att man kan bli hemskickad osv men hon gjorde en undersökning och det visade sig att jag var öppen ca 6 cm så jag blev förstås inte hemskickad, utan hon ringde upp till förlossningen och bad dom göra ordning ett rum åt oss. I väntan på rummet så fick jag byta om till en snygg rock och när det väl var dags att gå upp så gick ju inte det längre pga värkarna som hade ökat så det blev istället rullstol upp i raketfart.

08:58 kom vi upp och in i rummet på förlossningen, på BB stockholm, 09:10 kommer två barnmorskor in och 09:19 föddes efterlängtade lillasyster!

Ett litet extra tack till min mor som var med under förlossningen, stöttade och puschade, masserade och viftade som en tok med en solfjäder för att jag inte skulle svettas ihjäl. Ett bättre stöd hade man ju knappast kunnat haft. Mormorn fick klippa navelsträngen även denna gång. :-)

En frisk och kry liten tös på sina 51cm och 3820g. Fina lillasyster, min lilla MY mamma älskar Dig - tills döden skiljer oss åt. För dig och systra din gör jag vad som helst, ni är mammas prinsessor! ♥
1 kommentar
Vanessa

vad fina ni är ihop