9 månader gammal

Idag (eller snarare ikväll 21:46) blir lillhjärtat hela 9 månader gammal. Tänk att hon om bara tre månader blir ett år, ska det fortsätta gå såhär fort står det inte på förrän hon blir tonåring. Hehe, som jag alltid tjatar om så går tiden så otroligt fort, verkligen läskigt fort. Tiden går fort när man har roligt sägs det ju och det har jag verkligen, sessan är det bästa som någonsin har hänt mig och det är helt fantastiskt att se hur hon hela tiden, dag för dag, lär sig nya saker och utvecklas.

Moa har och är fortfarande ett litet matvrak,
hennes måltider ser ungefär ut såhär ;
Välling till frukost
Portion mat till lunch
Mellanmål (Yoghurt, frukt, macka eller liknande)
Portion mat till middag
(Här i mellan brukar de bli lite gottigott, majskrokar eller riskaka tex.)
Välling innan natten

Det är svårt att säga vilken hennes favorit är, för hon äter ju verkligen allt. Mor sin upp i dagen? ;) Lax, kött, rotfrukter, fisk, spaghetti och ja, allt. Nu försöker jag bli bättre på att laga egen mat oftare, storkok lite då och då, fryser in och tar upp till dagen. Det känns bättre att veta vad man stoppar i henne och dessutom tycker jag att det är roligt att laga mat ju! Vatten är vad hon får dricka under dagen och till maten, vilket hon inte klagar alls på, ibland känns det som att hon kan dricka hur mycket som helst, hehe. Hon älskar verkligen vatten, det är bra - Nyttigt och gott!

Hon väger runt 9kg (enligt vågen hemma i alla fall, hehe) nu och sist vi var på bvc gnällde dom på att hon inte ökade lika snabbt i vikt nu som tidigare, vilket inte är särskilt konstigt, tycker jag, då det är full fart på sessan hela dagarna när hon är vaken. Hon kryper runt, ställer sig upp mot allt hon ser som är i lagom höjd för henne, går utmed vardagsrumsbordet och liknande, går med gåbil/gåvagn, leker i massor med hennes leksaker men helst allt annat hon får tag i som inte är hennes. Älskar telefoner, tv-dosor, sladdar osv. - Nu på torsdag väntar ännu ett bvc-besök för att kontrollera vikten så vi får se vad dom tycker och säger denna gång.

Gunga är också jätte roligt!


Hur som helst är Moa en väldigt glad och nöjd tjej, älskar fortfarande att bada, busa i massor såklart och är dessutom duktig på att roa sig på egen hand vilket jag tycker är både bra och skönt. Ibland sitter hon nöjd bland sina leksaker medans jag tex, diskar eller lagar mat. Förutom att sova hela nätter och dessutom i sin egna säng, tar hon sig alltid en liten tupplur på förmiddagen och även en liten på eftermiddagen.

 

När Moa föddes vägde hon 3945g och var 50 lång.
3 veckor gammal vägde hon 4240g
9 veckor gammal vägde hon 5840g
3 månader gammal vägde hon 6400g
4 månader gammal vägde hon 7205g
5 månader gammal vägde hon 7595g
Nu (9 månader gammal) vägde hon 8915g och var 70,7 lång.

Oops, nu vaknade sessan efter sin lilla tupplur, tror jag fått med det mesta för denna gång i alla fall. Vi är ju ute på Vätö och än en gång har jag glömt kameran så här kommer en från sist vi var här ute istället, ett par månader sen ;

Mammas älskling som börjar bli såå stor,
Jag älskar Dig mitt hjärta
A l l t i d

0 kommentarer