Mycket svamp blev det...

Yes, två påsar fulla på ca två timmar i skogen!! Ligger svamp över hela morfars köksbord just nu. Vi har redan rensat en hel del, men det syns knappt på högen, hehe. Nu har vi hur som helst tagit en paus, det är dags för middag. Emma står vid spisen, det blir kasslergratäng med kantarellstuvning och så ris till det. Möööms. Min lilla sessa ligger just nu och sussar kudde, skönt för henne.. Tror att hon kommer vakna när som helst nu, för det är snart dags för ett mål mat för hennes del också.

Ja, resten av kvällen då? Hm, rensa svamp och tvhäng gissar jag på. Skönt att bara slappa runt. Måste duscha också, får nog bli en snabbis efter käket..

Här kommer en bild på dagens skörd

Och en bild på dagens sötnos

Mitt lillhjärta såklart!
Nu ska jag höra om Emma behöver någon hjälp vid spisen annars passar jag på att duscha medans hon jobbar med middagen ;) Trevlig kväll på er. Puss!

0 kommentarer

Måndag på Vätö

Godmorgon gott folk! Jag och sessan har dock redan varit vakna och uppe ett bra tag nu. Morfar jobbar idag och kommer inte hem förrän sent ikväll, Emma sover fortfarande men kommer förhoppningsvis upp snart och äter frukost med mig så vi därefter kan dra ut i skogen. Vi hann aldrig med det igår med tanke på att vi var inne i Norrtan och på kvällen spelade vi bingolotto och titta på en beck-film.

Men idag alltså, idag ska vi ut och leta kantareller. Vi är helt inställda på att vi kommer hitta en jäkla massa - STORA! Så vi tar med oss både korgar och påsar som vi tänkt fylla med gulingar. Macksäck också, kaffe och en varsin smörgås. En hel dag i skogen blir det med andra ord, myys!

Uppdaterar sen hur det har gått... ;)

0 kommentarer