Känns som en söndag

Ja, idag är det alltså måndag men det känns verkligen som en söndag. Jag kom inte upp ur sängen förrän halv tolv idag typ - jag hade världens huvudvärk, men efter en värktablett blev det i alla fall bättre så sen dess har jag orkat varit uppe. Hoppas jag inte är påväg att bli sjuk bara, bläää..

Nyss var vi upp till affärn och inhandlade det som saknades dom sista dagarna här ute nu - morfar kommer ju hem på torsdagkväll och vi lämnar väl Vätö på fredagen :) Köpte även vaniljglass och olika frukter idag så ikväll ska vi mumsa i oss fruktsallad m. glass! Göttans. Till middag ikväll blir det köttfärsås m. spaghetti. I köttfärsen ska vi slänga i både champinjoner, minimajs och vattenkastanjer. Låter gott, right? Mhm, menart ;)

Men ja nej, nu ska jag dricka kaffe och fortsätta slöa runt... Som sagt så känns det verkligen som en söndag idag, men vad gör det? Blir dock sängen på dirr efter BB ikväll med tanke på att det blir en tidig morgon ikväll. Emma jobbar uppe i Hallsta, och jag ska med, innan det ska vi dessutom förbi jobbet i Norrtan och hämta varor.. Ossch.. Själv ska jag nog en sväng till lägenheten imorrn och hjälpa Robban riva ännu mer tapeter under tiden som Emma jobbar. Nice!!

Jaja, hörs imorgon någon gång. PUSS
2 kommentarer

Shoppat!!

Idag vaknade vi redan halv åtta - Emma också, tro det eller ej ;) Vi slängde bara i oss lite frukost och så innan vi drog hem till mig och lånade duschen. Vi hade ju nämligen inget vatten och egentligen skulle det inte komma tillbaka förrän imorgon igen men nyss var grannen här och sa att dom fått ordning på det så nu är det tillbaka. Fan så skönt!!

Men hur som helst så drog vi alltså in till Uppsala idag där våran dag har spenderats!, Vi började med lunch som blev kina buffé och därefter en jädrans massa shopping på Gränby :) Hittade faktiskt en hel del - Ett linne, en t-shirt, en tjocktröja, fyra äggkoppar och ett par skor som jag är grymt nöööjd med! Behövde ju ett par nya nu till våren/sommaren, så det kunde ju inte bli bättre! :D

Jaja, som sagt har vi precis slängt i oss lite middag så nu ska vi ta oss en kopp kaffe på maten.. Sen väntar ju en del bra program som visas på TVn ikväll. Solsidan och BB, såklart. Går inte att missa! Så nu blir det mest en massa slappande på soffan resten av kvällen, skönt.

Hörs, PUSS
0 kommentarer

Vecka 35

Bebisen
Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Den här veckan har bebisens naglar definitivt nått kanten av fingrarna. Vid förlossningen kan naglarna se ganska långa och spetsiga ut. Bebisen riskerar inte lika mycket att riva sig själv med naglarna eftersom det är så ont om utrymme i livmodern vid det här laget.

Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar.

Du
Livmoderns övre del har nu vuxit ungefär 15 cm ovanför naveln och din viktökning ligger sannolikt omkring 10.8 till 13 kg. De flesta kvinnor börjar känna rejält sig tunga och otympliga och börjar tänka "ska bebisen aldrig komma ut?". Vissa får problem med att äta och att andas djupt. Det kan då vara bra att äta lite men ofta för att inte ytterligare öka sitt obehag.

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.

Om det känns tungt just nu, håll ut! Det är bara några få veckor kvar och alla besvär och obehag kommer snart att få sin belöning!

Jaa!, 5 veckor kvar nu till beräknad bebis :) Lääängtar.

0 kommentarer